WK top 5: Argentijnse spitsen

Uitgegeven: 3 juli 2010 15:40
Laatst gewijzigd: 4 juli 2010 04:46

Kun jij ook maar geen genoeg krijgen van het WK in Zuid-Afrika? Dat komt goed uit, want wij ook niet! Daarom iedere dag een WK-Top 5. Met daarin opvallende en leuke lijstjes. Vandaag:  Argentijnse spitsen van wereldklasse.

 
Tsja, lastig kiezen voor Diego Armando Maradona. Wat doe je als je vijf aanvallers van wereldformaat in je selectie hebt? Strootje trekken, of om beurten laten schitteren? Wij proberen de bondscoach van Argentinië een beetje te hepen op weg naar de kwartfinale tegen Duitsland, vanmiddag om 16 uur.

1. Lionel Messi
Onbetwist de beste speler van de wereld en dus ook zeker van een basisplek. Tovert bij Barcelona de ene na de andere briljante actie uit de hoge hoed, maar op het WK moet het echte spektakel nog komen. Wellicht bewaart Messi zijn kunsten voor de Duitsers…

2. Gonzalo Higuain
Topscorer van Real Madrid en dit toernooi onder meer drie keer succesvol tegen Zuid-Korea. Lijkt zeker te zijn van een basisplaats en begint ook tegen de Duitsers in de basis. Moet wel uitkijken, want zijn concurrenten en mogelijke vervangers azen ook op een hoofdrol. Maar dat Higuain één van de beste spitsen van Europa is, staat wel vast.

3. Carlos Tevez
‘Carlito’ moet in Manchester uitkijken waar hij loopt. Van United naar City gaan, dat moet je durven! Maar Tevez deed het en is in het Argentijnse team een vaste waarde onder Maradona. De kleine aanvaller betaalde het vertrouwen onder meer terug met twee goals tegen Mexico.

4. Sergio Aguero
Deze jonge superstar heeft absoluut een streepje voor op de andere aanvallers. ‘Kun’ Aguero is namelijk de schoonzoon van bondscoach Diego Maradona. Zeg maar de Mark van Bommel van Argentinië. Toch is hij niet zeker van een plek bij de eerste elf. En dat is jammer, kijk maar

5. Diego Milito
Je zou het bijna vergeten, maar die hebben we ook nog. ‘Milito? Was dat niet de man die twee keer scoorde in de Champions League-finale tegen Bayern München?’, hoor ik je denken. Jazeker! Alleen komt hij voorlopig in de plannen van Maradona nog niet voor, ondanks de mooie goals die hij maakte. Wij zien in hem de ideale supersub.

 

 

Door: Door redactie Voetbal.nl
< vorige artikel
volgende artikel >
Exclusieve Oranje video's
Reacties (0)
Je dient ingelogd te zijn om te kunnen reageren.